Dostupni linkovi

Tači: Kosovo postalo primer dijaloga i saradnje


Hašim Tači
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je u sredu da je Kosovo postalo primer dijaloga i saradnje i da je dijalog sa Srbijom pomogao integraciji severnog dela Kosova u kosovske institucije, ali se odrazio i na stabilnost regiona.

"Kosovo je sada konsolidovano kao država kako unutar takodje i vani. U regionu smo postali primer dijaloga i saradnje. Dijalog sa Srbijom je pomogao integraciji severnog dela Kosova u kosovske institucije, ali se reflektovao i na stabilnost regiona", rekao je Tači u razgovoru sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelievom u Sofiji na Samitu država Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Predsednik Kosova je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta rekao da su stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i preporuka za vize potvrda uspešnih i dubokih reformi u izgradnji demokratskih institucija, u privredi i u vladavini zakona.

Tači je od bugarskog homologa zatražio dalju podršku radi učlanjenja u ostale regionalne i medjunarodne organizacije, kao što je Savet Evrope.

XS
SM
MD
LG