Dostupni linkovi

Kongresmen Tarner: Crna Gora pokazala zrelost


Michael Turner, američki kongresmen
Michael Turner, američki kongresmen

Delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio kongresmen Majkl Tarner (Michael Turner) boravila je u petak, 31. maja, u Crnoj Gori gdje su se sreli sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem i predsjednikom Socijaldemokratske Partije (SDP) i predsjednikom emeritusom Parlamentarne Skupštine OEBS-a, Rankom Krivokapićem.

Sagovornici kongresmena Tarnera zahvalili su na dosadašnjoj podršci SAD-a, naporima Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO.

Potpredsjednik Vlade, Duško Marković je naglasio da su Sjedinjene Američke Države bile jedan od ključnih partnera crnogorskog puta ka obnovi nezavisnosti.

Kongresmen Tarner je čestitao Crnoj Gori jubilej obnove državne nezavisnosti, konstatujući da Crna Gora ima ozbiljan integracioni potencijal za članstvo u NATO.

Tarner je čestitao i na političkom sporazumu vlasti i opozicije i izboru nove Vlade.

„Mlade demokratije nemaju dugu tradiciju rješavanja konflikata. Crna Gora je i u tom pogledu pokazala zrelost“, rekao je Tarner.

Lider SDP-a, Ranko Krivokapić je kongresmenu Tarneru rekao da očekuje da će partnerstvo sa SAD-om i Alijansom dodatno osnaživati procese vladavine prava i borbu protiv korupcije i kriminala na visokom nivou, jer su one uslov za funkcionisanje demokratije u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG