Dostupni linkovi

Vučić: Novu vladu realno očekivati do 16. juna


Vladimir Putin (L) i Aleksandar Vučić tokom susreta u Moskvi, 26. maja 2016.
Vladimir Putin (L) i Aleksandar Vučić tokom susreta u Moskvi, 26. maja 2016.

Pokrajinska i republička skupština biće formirane početkom juna, a formiranje nove vlade realno je očekivati do 16. juna, najavio je predsjednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić poslije sjednice Predsjedništva stranke u petak 27. maja.

Vučić je rekao da će SNS u sredu, 1. juna, početi razgovore o formiranju vlade s drugim partijama "koje žele da razgovaraju".

"Razgovaraćemo sa svima koji žele da razgovaraju, ali to ne znači da će svi ući u vladu. Želimo da čujemo šta su njihove ideje, ako ih imaju", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Skupština Vojvodine biće formirana 2. juna, dok će novi saziv Skupštine Srbije biti konstituisan 3. ili 4. juna.

Govoreći o posjeti Moskvi u četvrtak 26. maja, Vučić je rekao da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o saradnji dvije države, a ne o partijskim stvarima i da Putin nije vršio pritisak povodom sastava nove vlade.

"Putin bukvalno nije pomenuo nijednu političku partiju osim one koju ja vodim. Pričali smo o saradnji Srbije i Rusije, a ne o partijskim stvarima. Veoma poštujem predsjednika Putina kao što poštujem i ideje s druge strane ali o sastavu vlade odlučujem ja", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG