Dostupni linkovi

Demonstranti upali u kancelariju iračkog premijera


Sukobi policije i demonstranata u Bagdadu
Sukobi policije i demonstranata u Bagdadu

Demonstranti su nadvladali iračke snage bezbednosti i upali u kancelariju iračkog premijera Hajdera al Abadija, nakon juriša na Zelenu zonu u Bagdadu, drugog u poslednje tri nedelje.

AFP navodi da su demonstranti isprva naišli na jak otpor snaga koje čuvaju predsedničku kancelariju, ali je deo demonstranata uspeo da se probije unutra.

AP je javio da su demonstranti jurišali i na zgradu parlamenta, a da su iračke bezbednosne snage ispalile suzavac i pucale na njih, teško ranivši više demonstranata, od kojih je jedan pogođen u glavu.

Rojters prenosi informaciju iračke državne televizije da je "do daljnjeg" uveden policijski čas u Bagdadu, nakon što su bezbednosne snage otvorile vatru na demonstrante koji su ušli u utvrđenu Zelenu zonu.

Svedoci su naveli da je ranjeno na desetine ljudi.

Među demonstrantima su bile i pristalice šiitskog muslimanskog verskog vođe Moktade al Sadra i ljudi iz drugih grupa koji su nezadovoljni zbog neuspeha vlade u donošenju reformi u pogledu borbe protiv korupcije i u obezbeđivanju bezbednijih uslova za život Iračanima.

XS
SM
MD
LG