Dostupni linkovi

CG: Sjednica skupštine bez premijera Đukanovića


Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Poslanici u Skupštini Crne Gore započeli su raspravu o rekonstrukciji Vlade Mila Đukanovića, ali toj sjednici ne prisustvuju članovi Đukanovićeve Vlade. Premijer Đukanović je odlučio da ne prisustvuje sjednici, nakon incidenta koji se dogodio 13. maja kada je parlamentu došlo do teških uvreda, psovki i nasrtanja između poslanika opozicionog Demokratskog fronta i premijera.

Đukanović je ocjenio da poslanici Demokratskog front nisu adekvatno kažnjeni zbog incidenta, iako je šef Skupštine Ranko Krivokapić izrekao javnu opomenu.

Predsjedni parlamenta Ranko Krivokapić je ocjenio da je nepojavljivanje članova Vlade u Skupštini u suprotnosti sa ustavnim običajima i da se radi o presedanu koji se ne smije ponoviti. Skupština Crne Gore raspravlja o ulasku pet ministara opozicionih partija u Đukanovićevu Vladu kako bi kontrolisali rad institucija u periodu do parlamentarnih izbora koji treba da se održe sredinom oktobra ove godine. U Vladu će ući predstavnici Demosa Miodraga Lekića, Građanskog pokreta URA Žarka Rakčevića i SDP-a Ranka Krivokapića. Oni će pokriti jedno potpredsjedničko mjesto i ministarstva finansija, unutrašnjih poslova, rada i socijalnog staranja, poljoprivrede.

Nakon što se okonča rasprava o rekonstrukciji Vlade, poslanici će raspravljati o zahtjevu vladajućih partija za smjenu Ranka Krivkapića sa mjesta šefa parlamenta.

.

XS
SM
MD
LG