Dostupni linkovi

Stefanović: Oko 120 osoba sprečeno da ode u Banjaluku


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak uveče da je oko 120 osoba sa teritorije Srbije sprečeno da ode u Banjaluku gde su za subotu, 14. maja najavljeni miting i kontra miting opozicije i vlasti.

"Na merama (nadzora) smo uhvatili i pripadnike više različitih naroda kako pokušavaju da dođu sutra u Banjaluku i učestvuju u izazivanju nekih ekscesa, (i) naravno delimo to sa Republikom Srpskom kako bismo predupredili i učestvovali u sprečavanju bilo kakvog nasilja", rekao je Stefanović.

On je za Radio televiziju Srbije naveo i da je MUP Srbije u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Republike Srpske i da deli sve informacije koje mogu da dovedu do sprečavanja nasilja.

Stefanović je dodao i da je i premijer Srbije Aleksandra Vučić, koji je koordinator službi bezbednosti, popodne obavio razgovore na tu temu.

U Banjaluci su za sutra zakazani protest opozicije "Oslobodimo Srpsku" i kontramiting vlasti "Srcem za Srpsku. Stop izdaji", zbog kojih su poduzete velike mere bezbednosti.

Dve hiljade policajaca obezbeđivaće protest, a policija RS najavljuje da će sprečiti dolazak bilo kakvih ekstremističkih grupa na proteste.

Vučić je pre dva dana izjavio da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

XS
SM
MD
LG