Dostupni linkovi

Građani Beograda protestovali zbog rušenja u Savamali


Sa protesta u Beogradu
Sa protesta u Beogradu

Ispred Skupštine Beograda u sredu popodne građani su protestovali zbog rušenja objekata u Savamali poručujući "Ovo neće proći".

Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

Organizatori su poručili da ono što se desilo u noći 25. aprila predstavlja nasilje i da su veoma nezadovoljni kako su reagovali nadležni.

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Radomir Lazović rekao je da su se gradjani okupili zato što "nisu glupi, ni ludi i vide šta se dešava u ovoj zemlji".

On je kazao da fantomke u izbornoj noći nisu služile da ikoga sakriju, već da zastraše, ali da u tome nisu uspeli.

"Tu smo da im kažemo da ovo neće proći. Uspeli su da uplaše policiju, koja treba da štiti gradjane, a koja je njihovo nasilje prikrila. Dugo, ovakva laž nije podmetnuta kao istina. Oni kradu, lažu, otimaju, i to svi vide i znaju", rekao je Lazović.

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović rekao je da su okupljeni na protestu pokret koji raste i da se vlast toga plaši.

"Tražimo odgovornost i ostavke", rekao je Veselinović i dodao da oni čije se ostavke traže imaju 14 dana da ih podnesu, inače će biti održan novi protest ispred Skupštine grada.

Okupljeni su na kraju protesta ispred Skupštine grada bacali toalet papir na tu ustanovu, jer kako je rekao Veselinović, "njihove laži smrde i znamo ko su ljudi iza fantomki", a zatim krenuli prema Vladi kako bi predali svoje zahteve.

XS
SM
MD
LG