Dostupni linkovi

logo-print

Opozicija u Crnoj Gori zaprijetila povlačenjem kandidatura za ministre


Sjednica Skupštine Crne Gore, ilustracija

Sjednica Skupštine Crne Gore, ilustracija

Opozicioni ministri povući će svoje kandidature za novu vladu izbornog povjerenja, ako premijer Milo Đukanović ne dođe u Skupštinu Crne Gore do 15 sati i 30 minuta, i za ministra poljoprivrede predloži Milorada Vujovića.

Naime, premijer Đukanović je, kako su rekli iz njegovog kabineta, zbog ranije preuzetih obaveza, u srijedu 11. maja, na Žabljaku. Sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o novim članovima Vlade, trebalo je da počne u 12 sati.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, kazao je da je na sjednici Kolegijuma predsjednika parlamenta "došlo do prilično velikog zaokreta".

"Kao što je poznato, sjednica je trebalo da počne u 12 sati. Novi momenat je da predsjednik Vlade, zbog svojih obaveza, ne može da dođe kao predlagač do 15:30, a novi momenat je i taj da će predloženi ministri povući svoju kandidaturu, ako do 15:30 ne stigne i predlog za ministra poljoprivrede", rekao je Popović.

Premijer Đukanović uputio je u petak veče 6. maja, parlamentu prijedlog za sastav nove vlade izbornog povjerenja.

Za novog ministra finansija predložen je Raško Konjević (SDP), unutrašnjih poslova Goran Danilović (Demos), te rada i socijalnog staranja, Boris Marić (CGO).

Za vicepremijera je predložen profesor Milenko Popović.

Opoziciona trojka, SDP, URA i Demos, za ministra poljoprivrede je premijeru naknadno predložila Milorada Vujovića.

XS
SM
MD
LG