Dostupni linkovi

Trump planira prikupiti milijardu dolara za izbornu kampanju


Donald Trump
Donald Trump

Izgledni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump najavio je da će raditi s Republikanskim nacionalnim odborom na prikupljanju milijardu dolara kako bi pobijedili vjerojatnu demokratsku protukandidatkinju Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 8. studenoga.

"Prikupit ćemo preko milijardu dolara, a to je onoliko koliko će biti potrebno. Demokrati će možda doći i do dvije milijarde", kazao je Trump u razgovoru za NBC, prenosi Reuters.

Trumpova pobjeda na predizborima u Indiani, koja mu je donijela gotovo sigurnu republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore u studenome pošto se njegov glavni protukandidat Ted Cruz povukao iz utrke, našla se na naslovnicama tiska diljem svijeta, a mediji uglavnom ističu da je njegov izbor za republikanskog kandidata sada neupitan te da to donosi nove podjele i izazove njegovoj Republikanskoj stranci.

Mediji navode i da Trumpu nakon što je "preživio" u republikanskoj utrci za Bijelu kuću slijedi ujedinjenje stranke, na čemu će morati naporno raditi.

XS
SM
MD
LG