Dostupni linkovi

DF najavio pokušaj obaranja Sporazuma o rekonstrukciji Vlade


Poslanici opozicionog Demokratskog fronta, koji više mjeseci bojkotuju rad parlamenta, najavili su da će u srijedu prisustvovati sjednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji Vlade Mila Đukanovića u koju treba da uđu predstavnici dijela opozicionih partija.

Pred nekoliko stotina pristalica na platou ispred Skupštine Crne Gore, lideri Fronta su najoštrije kritikovali stranke opozicije koje su potpisale Sporazum o održavanju fer i slobodnih izbora sa Demokratskom partijom socijalista, na osnovu kojeg će pet predstavnika opozicije zauzeti ministarske pozicije i jedno mjesto potpredsjednika Vlade.

Lideri DF-a su opozicione kolege nazivali izdajnicima, a Đukanovićevu vlast korumpiranom i mafijaškom. Sporazum vlasti i dijela opozicije je za Demokratski front- politička prevara, politička prostitucija, državni puč, skandal i drugo.

Najavljeno je da će poslanici Demokratskog fronta, koji se oštro protivi Sporazumu sa Đukanovićevom partijom, pokušati da obore Sporazum u parlamentu pri čemu će napasti opozicione stranke potpisnice Sporazuma.

Na skupu održanom u utorak uveče nije bilo stranačkih i drugih zastava, već nekoliko parola na račun drugih opozicionih partija i Đukanovićevog DPS-a. Poimenično su prozivani lideri opozicionih stranaka Demosa, Građanskog pokreta URA, SDP-a, kao i Pozitivne Crne Gore koja je glasala za opstanak Đukanovićeve Vlade.

Skup Demokratskog fronta je počeo emitovanjem filma o višednevnim protestima ove političke grupacije sa intervencijom policije i privođenjem poslanika.

U srijedu će u Skupštini Crne Gore početi rasprava o rekonstrukciji Vlade, trebalo bi da bude usvojen lex specialis i glasaće se o smjeni predsjendika Skupštine Ranka Krivokapića čija je stranka napustila Đukanovićevu Vladu. Skupština će trajati najmanje dva dana.

XS
SM
MD
LG