Dostupni linkovi

Beograd: SNS najavljuje krivične prijave protiv opozicionara


Detalj iz izborne kampanje u Srbiji
Detalj iz izborne kampanje u Srbiji

Srpska napredna stranka (SNS) podnijeće krivične prijave protiv lidera nekoliko opozicionih stranaka zbog pokušaja manipulacije izbornim procesom, najavio je u petak, 29. aprila, funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović.

Martinović je naveo da će prijave "zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog pritiska na Republičku izbornu komisiju (RIK) i pokušaja da se na silu uđe u parlament" biti podnesene protiv lidera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, te pokreta Dveri i "Dosta je bilo".

"Nezabilježeno je da predsjednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sjednicu RIK-a, na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vrijeđa najpogrdnijim riječima predsjednika RIK-a i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.

Martinović je konferenciji za novinare ocijenio da je koalicija DSS-Dveri sama kriva što je osvojila samo 4,99 odsto glasova, prema do sada obrađenom izbornom materijalu.

Predstavnici četiri opozicione liste - Demokratske stranke, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i pokreta "Dosta je bilo", pozvali su u petak, 29. aprila, građane i političke stranke da se u subotu, 30. aprila, pridruže protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) kako bi se spriječila "izborna krađa" i "odbranila izborna volja građana".

Lista DSS-Dveri, prema najnovijim rezultatima RIK-a, ima 4,99 odsto glasova, odnosno nedostaje im jedan glas da pređu cenzus.

XS
SM
MD
LG