Dostupni linkovi

Izbori u Srbiji: Sedam grupacija ulazi u Skupštinu


Republička izborna lista (RIK) saopćila je danas, na osnovu 97,46 odsto prebrojanih glasova, da je na parlamentarnim izborima najviše glasova, odnosno 48,25 odsto osvojila koalicija "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", a da u Skupštinu ulazi još šest izbornih lista.

Prema najnovijim preliminarnim rezultatima u Skupštinu Srbije, pored SNS, ulaze i koalicija SPS-JS, Demokratska stranka, SRS, Pokret Dosta je bilo, koalicija SDS-LDP-LSV, kao i koalicija DSS-Dveri.

Prema tim podacima SPS-JS osvojila je 11,01 odsto glasova, SRS 8,05 odsto glasova, DS 6,05 odsto, Pokret Dosta je bilo 5,99 odsto, koalicija SDS-LDP-LSV 5,03 odsto glasova, dok je koalicija DSS-Dveri osvojila 5 odsto.

Ako ostanu ovakvi rezulati, SNS bi dobila 131 mandat, SPS 30, SRS 21, po 16 mandata dobili bi DS i Dosta je bilo, a po 13 Dveri-DSS i koalicija SDS-LDP-LSV.

Od manjinskih stranaka, Savez vojvođasnkih Mađara bi imao četiri mandata, BDZ Muamera Zukorlića i SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina po dva mandata, dok bi po jedan mandat osvojili Pokret za demokratsko delovanje i Zelena stranka.

XS
SM
MD
LG