Dostupni linkovi

Pretraženo skladište panamske firme Mosak Fonseka


Tabla ispred ureda firme Mosack Fonseka, april 2016.
Tabla ispred ureda firme Mosack Fonseka, april 2016.

Panamski zvaničnici pretražili su skladište advokatske firme "Mosak Fonseka", koja je u centru slučaja "Panamski dokumenti" o ofšor poslovanju i pranju novca.

Tužilac za organizovani kriminal Havijer Karabalo izjavio je da je nadjena velika količina dokumenata povezana s kompanijom, ali nije jasno šta ta dokumenta sadrže.

Policijski agenti su izneli više vreća s iseckanim papirom.

Kompanija "Mosak Fonseka" saopštila je u petak da materijal šalje u to postrojenje na reciklažu i da su sve informacije iz tih dokumenata već prebačene u elektronsku formu i predate tužilaštvu.

Glavne kancelarije te firme pretražene su prošle sedmice, posle čega je tužilaštvo saopšilo da "trenutno nema elemenata za pokretanje postupka protiv firme 'Mosak Fonseka' niti njenih vlasnika i zaposlenih".

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara je početkom meseca objavio 11,5 miliona dokumenata na osnovu dosijea procurelih iz panamske firme "Mosak Fonseka". U njima je opisano ofšor poslovanje svetske elite, medju kojima su mnogi biznismeni, politički lideri i istaknute ličnosti.

XS
SM
MD
LG