Dostupni linkovi

Počuča: Nagodio sam se sa sudom oko učešća u sukobu u Ukrajini


Radomir Počuča
Radomir Počuča

Bivši portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomir Počuča izjavio je danas da se nagodio sa Višim javnim tužilaštvom zbog njegovog učešća u sukobu u Ukrajini na kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

"To je već rešeno. Postignut je sporazum sa javnim tužiocem. Nemam nameru da to ponovim", rekao je Počuča novinarima u Beogradu.

Prema dopunama Krivičnog zakonika koje je Skupština Srbije uvojila prošle godine, kao krivično delo uvedeno je učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi za koje je zaprećena kazna do deset godina zatvora.

"Možda sistem misli da me kažnjava, meni je to u suštini priznanje. Svako ima svoju viziju", ocenio je Počuča.

Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije Pink, učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Mediji su pisali i da je po okončanju borbi boravio u Moskvi.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja sudskog postupka koji se vodi protiv njega po tužbi nevladine organizacije "Žene u crnom" zbog ugrožavanja njihove sigurnosti, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

XS
SM
MD
LG