Dostupni linkovi

Krivokapić : Sjednica Skupštine moguća već 25. aprila


Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore
Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izrazio je očekivanja da bi predsjednik Vlade Milo Đukanović već u ponedjeljak, 25. aprila, mogao da dostavi prijedlog za promjenu sastava kabineta, kao i da bi crnogorska Skupština, na čijem bi to dnevnom redu bilo, mogla biti održana prije prvomajskih praznika.

Krivokapić je objasnio da Sporazum o organizovanju slobodnih izbora neće biti svečano potpisan, već da će partije samo razmijeniti dokumenta.

On je rekao da će sporazum, pored SDP-a, URA i Demosa, biti dostavljen SNP-u, koji je već dio tog procesa, ali i demokratama i Demokratskom frontu.

Krivokapić je rekao novinarima da će na sjednici Parlamenta, na kojoj će biti razgovarano o prelaznoj Vladi i biti usvojen lex specijalis, treća tačka dnevnog reda biti zahtjev za njegovu smjenu, koji je podnio DPS.

Krivokapić neće podnijeti ostavku ni nakon što je direktor RTV Crna Gora Radojka Rutović otišla iz javnog servisa.

"Ne mora da znači da će da me smijene, možda ću ostati. Glasanje će biti tajno", rekao je on.

O povjerenju Krivokapiću parlament će se izjasniti na posebnoj sjednici koja se očekuje naredne sedmice.

"Ovo je predvečerje potpisivanja Sporazuma o slobodnim i fer izborima koji bi formalno trebalo da se potpiše narednih dana. Krenula je priprema lex specijalisa. To će biti prva tačka o kojoj će se izjasniti Skupština. Druga tačka biće prijedlog premijera o izmjenama u Vladi. Treća tačka biće pitanje povjerenja predsjedniku Skupštine", rekao je on.

Ta sjednica bi, prema njegovim očekivanjima, trebalo da bude održana prije Uskrsa, a on bi volio da to bude već narednog ponedjeljka.

Krivokapić, koji se danas sreo sa ambasadorima EU u Podgorici i njihovom koleginicom iz SAD, istakao je ulogu EU u pregovorima vlasti i opozicije.

XS
SM
MD
LG