Dostupni linkovi

Vučić: Ne zloupotrebljavam funkciju u predizborne svrhe


Aleksandar Vučić i Muhamed Alabar polažu kamen temeljac jedne od kula projekta Beograd na vodi
Aleksandar Vučić i Muhamed Alabar polažu kamen temeljac jedne od kula projekta Beograd na vodi

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da ne zloupotrebljava svoju funkciju premijera tokom predizborne kampanje u Srbiji.

"Nigde ni na koji način ni u prenesenom smislu niste mogli da vidite da govorim loše o bilo kome i da zloupotrebljavam funkciju u bilo kom smislu", rekao je Vučić novinarima nakon polaganja kamena temeljca za hotel "Hilton" u Beogradu.

Upitan da li time što često otvara fabrike i polaže kamene temeljce zloupotrebljava svoju funkciju premijera, Vučić je odgovorio da radi isto kao i ranije želeći da prikaže postignute rezultate.

"To ste me već pitali, ali odgovoriću vam opet. Radim isto kao i ranije, samo se razlikuje, jer je drugačija građevinska sezona u zavisnosti od godišnjeg doba. Nisam nimalo vredniji nego što sam bio ranije, samo što sada ne mogu da primam Merkel, Putina i ostale", dodao je Vučić.

Lider SNS-a je, povodom navoda da je predsednik opštine Bor Živorad Petrović tražio od zaposlenih i direktora javnih preduzeća da prisustvuju mitingu te stranke, rekao da je sramota da se ikome ikome određuje za koga će da glasa.

"Ne znam da li je to istina, ali ako se potvrde ti navodi, on više neće biti predsednik opštine", rekao je Vučić.

Komentarišući audio-snimak, na kojem navodno Petrović u razgovoru sa direktorima javnih preduzeća preti da će dati otkaze svima koji ne dođu na miting SNS-a, Vučić je naglasio da ne zna da li je to istina, ali da mu se ne dopada što neki u tom snimku traže alibi za sopstvenu nesposobnost i malu popularnost.

XS
SM
MD
LG