Dostupni linkovi

Miroljubive poruke čelnih ljudi iz BiH, Hrvatske i Srbije u Mostaru


Otvaranje Mostarskog sajma
Otvaranje Mostarskog sajma

U Mostaru je počeo Međunarodni sajam privrede.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se izlagači iz 24 zemlje.

Na sajmu se obratio Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Mostar je grad koji je povezivao ljude, bio čvorište puteva i poslova, te mjesto susreta. Ta tradicija živi i danas. Mostar okuplja male i velike privrednike, domaće i inozemne ulagače. Ovakve manifestacije su dragocjene, jer šalju u svijet pozitivne slike o Mostaru i BiH", rekao je Bakir Izetbegović na otvaranju sajma.

U Mostar su stigli I predsjednici I premijeri država iz regije, a među gostima su predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske, kazala je da "Hrvatska geografski drži BiH u zagrljaju".

"Ako pogledate geografski, Hrvatska drži BiH u zagrljaju. U Hrvatskoj ćete uvijek imati pouzdanog partnera i bliskog prijatelja. To se ogleda u gospodarskoj suradnji, jer je Hrvatska jedna od najvećih ulagača u BiH i prvi trgovinski partner. U mojoj viziji strategije Hrvatske, pretpostavljam infrastrukturni razvoj i naše još čvršće povezivanje, razvoj trgovine i podrška BiH na putu euroatlantskih integracija", kazala je Grabar Kitarović.

Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Srbije izrazio je nadu da će Bošnjaci, Hrvati i Srbi opredijeliti svoju budućnost bolje nego u prethodnih 75 godina.

"BiH je za Srbiju treća izvozna destinacija, četvrti vanjskotrgovinski partner, želimo to unaprediti i da to ne bude samo i najvećim delom RS, već svi delovi BiH. Želimo to, jer mislimo da najveći potencijal imamo u tom regionu i nikada iz njega, sve i da hoćemo, iz njega ne možemo pobeći. Samo mi bolji možemo biti. Nadam se da će naši Bošnjaci, Hrvati i Srbi opredeliti svoju budućnost bolje nego u prethodnih 75 godina. Želim im mir i stabilnost, a mi ćemo dolaziti da kupujemo i zajednički radimo", naveo je predsjednik Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG