Dostupni linkovi

Izetbegović: sastaću se s Vučićem, ali nas neće učiti redu


Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović
Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da će se najverovatnije sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem 12. aprila u Mostaru, ali da BiH nikada neće dopustiti da je Beograd "uči redu".

"Ne znam da li ću se videti s Vučićem, ali verovatno hoću. Neke posebne teme nismo pripremili. Uvek je dobrodošao iskren razgovor. Susedi smo, živimo skupa, oslonjeni jedni na druge. Bolje imati dobre odnose bazirane na uvažavanju, nego prepirke", kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

On je dodao da BiH nikada neće dozvoliti da je Beograd "uči redu".

"BiH nikada neće prećutati niti pustiti da je uče redu, naročito iz Beograda posle svega što je odande došlo. Ovo je prilika da razgovaramo o svemu i otvoreni smo za susrete", kazao je Izetbegovićkoji je danas povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva polažući cveće ispred Spomen-obeležja deci opkoljenog Sarajeva ubijenoj tokom rata u BiH.

On je svim građanima Sarajeva čestitao 6. april, navodeći da je to dan na koji je pre 71 godinu grad oslobođen od fašističke okupacije, a pre 24 godine napadnut.

"To je dan za proslavu kada se dokazalo da je ovo grad hrabrih, dobrih i talentovanih ljudi", rekao je Izetbegović.

XS
SM
MD
LG