Dostupni linkovi

U Zagrebu u 18 sati protest zbog presude Šešelju


Vojislav Sešelj, nakon izricanja oslobađajuće presude 31.mart 2016
Vojislav Sešelj, nakon izricanja oslobađajuće presude 31.mart 2016

Povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala Vojislavu Šešelju za zločine nad civilima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata zakazali su za danas u 18 sati protest na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Protest će biti održan kod fontane Manduševac, pod nazivom "Oslobađanje Šešelja - poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve", javlja Indeks.hr.

"Platforma 112 i Centar za žene žrtve rata pozivaju građane i građanke da im se pridruže u ovom protestnom činu solidarnosti sa svim žrtvama rata i njihovim porodicama koje je današnja oslobađajuća presuda Šešelju duboko pogodila kao još jedan izostanak pravde i nepriznavanja njihove patnje", stoji u saopštenju Platforme 112.

Na danas izrečenu presudu Šešelju reagovao je i zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću "Dokumenta", izrazivši šokiranost odlukom Haškog tribunala koju ocjenjuje kao najporazniju prvostepenu presudu tog suda do sada.

To je rezultat, navodi se u saopštenju, "konfuzne optužnice tužilaštva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa i neadekvatnog procesnog kapaciteta sudskog veća da se takve pojave neutrališu" navela je "Dokumenta" .

XS
SM
MD
LG