Dostupni linkovi

Vučić: Bez bojazni od zahlađenja sa Hrvatskom


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je, povodom upozorenja iz Zagreba o mogućnosti blokiranja pregovora Srbije sa EU, da „Srbija nije fascinirana argumentacijom hrvatskih zvaničnika, niti je uplašena“.

"Srbija veoma poštuje svoje komšije. Oni su veoma moćni i snažni. Mi ćemo da radimo svoj posao, ali ako misle da smo fascinirani njihovom argumentacijom ili mnogo uplašeni, grdno su se prevarili", istakao je premijer, odgovarajući na pitanja novinara kako vidi poruke iz Zagreba o mogućem usporavanju puta Srbije ka EU.

"Priznajem da ne razumem uvek hrvatske zvaničnike i to je najteže što ću o njima da kažem".

"Ništa nam više nije potrebno. Samo nas ostavite da živimo svoj život. Ništa vam ne činimo. Čak vam i ne pominjemo svaki dan 300.000 izbeglih ljudi, koje ste proterali sa svojih ognjišta. Vi nama valjda tim povodom držite lekcije i predavanja svakog dana", rekao je Vučić.

"Ćutao sam i kad su zvaničnici dozvolili crnokoušuljišima da se šetaju po centru Zagreba, jer sam hteo dobre odnose s komšijama", izjavio je Vučić.

Na pitanje da li postoji bojazan od zahlađenja ili zaoštravanja odnosa između dve zemlje, Vučić je odgovorio da ne postoji, jer je prethodna hrvatska vlast sa Srbijom počela "carinski rat".

"Srećom to smo, uz podršku Evropske unije, uspeli da završimo za 96 sati. Mi smo ih molili 48 sati, nisu želeli. Onda smo uveli kontra mere, a onda su se setili da će mnogo toga da izgube, pa su posle 96 sati odustali od svojih mera", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG