Dostupni linkovi

Napad Petrova na Srbiju zbog Šešelja, Beograd uzvratio


Božo Petrov
Božo Petrov

Potpredsjednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritizirao je danas vlast u Srbiji što haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu da bi bio prisutan na izricanju presude za ratne zločine.

"Umjesto togu Srbiji se ponašaju kao da je riječ o sudjenju za lakši prometni prekršaj", napisao je Petrov na svom profilu na Facebooku.

On je naveo da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke dogadjaje, pa se Šešelju, optuženom za teške zločine, koji "danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje tolerira pa i odobrava".

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja EU stopirali i minirali radi puno manje bitnih stvari. Gospodo, vrijeme je za katarzu", poručio je Petrov.

Haški sud tribunal izreći će Šešelju presudu za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima 31.marta.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas potpredsjedniku hrvatske vlade Boži Petrovu da je Srbija šokirana načinom na koji se on miješa u unutrašnje stvari Srbije, te da bi bilo dobro da "pogleda u sopstveno dvorište".

XS
SM
MD
LG