Dostupni linkovi

Ljajić: Vlada Srbije poslala izvještaj Hagu o Šešelju


Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

Potpredsjednik vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je vlada prošloga tjedna poslala izvještaj Haškom tribunalu o problemima sprovodjenja naloga da predsjednik Srpske radiklane stranke (SRS) Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u tom sud 31. marta.

Ljajić je novinarima u Beogradu rekao da je Tribunal na vrijeme obaviješten, ali da ne može govoriti o sadržaju tog izvještaja jer se radi o povjerljivom dokumentu.

"Dokument je pod oznakom poverljivosti i dokle god se ne skine ta oznaka mi ne možemo da govorimo o sadržaju dopisa koji je upućen Tribunalu", rekao je Ljajić na pitanje novinara da li je vlada u predvidjenom roku, odnosno do 15. marta, izvjestila Hag o problemima provodjenja naloga da Šešelj prisustvuje izricanju presude.

Iz odnosa s javnošću Haškog suda (ICTY) za sada još nema informacija o pristiglim isprikama zbog neizvršenja naloga. Izricanje prvostupanjske presude i dalje je neizvjesno, budući da u 20 godina rada suda nikada nije postojala situacija da se optuženi s privremenog ne vrati u haški pritvor.

Šešelj je više puta ponovio da neće dobrovoljno otići u Hag.

XS
SM
MD
LG