Dostupni linkovi

Haški sud prikazuje filmove u regiji


Suđenje Ratku Mladiću
Suđenje Ratku Mladiću

Outreach program Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) organizirao je niz projekcija filmova ovoga mjeseca kako bi se što široj javnosti predstavili učinci procesuiranja ratnih zločina. Prikazati će se zadnji u nizu dokumentarnih filmova u vezi etničkog čišćenja u Višegradu (BiH) i uništavanja kulturne baštine u Dubrovniku (Hrvatska).

„Film – Zločini pred ICTY: Višegrad – govori priču o pravosudnom odgovoru na klimu etničkog čišćenja kroz općinu Višegrad tijekom rata. On daje uvid u istragu, procesuiranje i sudske nalaze povezane s tim zločinima od strane ICTY-a.“, navedeno je o sažetku filma.

Film o Dubrovniku i zločinima protiv kulturne baštine bavi se radom Haškog suda u vezi zločina „sistematskog razaranja institucija namijenjenih religiji, edukaciji ili kulturi“.

Film o Višegradu prikazati će se na Sarajevskom sveučilištu (rektorat), Obala Kulina bana 7/II u četvrtak, 17.ožujka ove godine u 14 sati.

Također, film o Višegradu će se prikazati u Beogradu u Etnografskom muzeju , Studentski trg 13 u petak, 18.ožujka ove godine u 18 sati.

Film o Dubrovniku prikazati će se u Zagrebu na Pravnom fakultetu, Trg m. Tita 14 u ponedjeljak, 21.ožujka ove godine u 14 sati.

U Dubrovniku će se pak prikazati u unutarnjem fakultetskom gradskom centru, Ul.don Frana Bulića 4, 22.ožujka ove godine u 18 sati.

Outreach program Haškog suda je sponzoriran od strane Europske unije.

XS
SM
MD
LG