Dostupni linkovi

Tramp poručio da će generalima dati da "vode svoju igru"


Donald Tramp
Donald Tramp

Vodeći kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Tramp rekao je u petak da će pobijediti militantnu grupu "Islamska država" (IDIL) ako bude izabran za predsjednika ali da će dozvoliti generalima da "vode svoju igru".

U obraćanju na konferenciji za medije u Palm Biču na Floridi, Tramp je rekao da će naći "prave generale" da urade taj posao i da će njima dozvoliti da donose odluke o tome kako vojska treba da pristupi tom ratu.

Tramp je ranije rekao da želi da ublaži zakone koji ograničavaju mučenje ako bude izabran u Bijelu kuću ali je izgleda promijenio stav o mučenju posle oštrih kritika vodećih republikanskih stručnjaka za nacionalnu bezbjednost koji su nazvali njegove stavove duboko neprincipijelnim i nedosljednim.

Bivši kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Ben Karson, do skora Trampov veliki politički suparnik, u petak je izjavio da podržava Trampovu kandidaturu za Bijelu kuću. Karson je napustio trku ranije ovog meseca.

Republikanci u utorak za republikanskog predsjedničkog kandidata glasaju na Floridi, kao i u Ilinoisu, Misuriju, Sjevernoj Karolini i Ohaju. Najveća pažnja je na Floridi i Ohaju, gdje pobjednik odnosi sve delegate.

XS
SM
MD
LG