Dostupni linkovi

Bivšem gradonačelniku Budve Apelacioni sud potvrdio presudu


Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve
Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve

Apelacioni sud potvrdio je u srijedu prvostepenu presudu bivšem predsjedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću, ali je smanjio kaznu na tri godine i osam mjeseci.

Presudom Višeg suda u Podgorici, bivši predsjednik Opštine Lazar Rađenović osuđen je na šest godina zatvora, službenica Prve banke Jelica Petričević i Budvanin Vido Rađenović dobili su kaznu od po šest mjeseci zatvora, dok je bivši menadžer budvanske Opštine Aleksandar Tičić oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje zemljišta na brdu Košljun.

Apelacioni sud odbio je danas kao neosnovane žalbe Specijalnog tužioca i žalbu branioca optužene Jelice Petričević i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici.

"U dijelu kojim je optužena Jelica Petričević proglašena krivom i dijelu kojim je optuženi Aleksandar Tičić oslobođen optužbe", kazala je samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Ivana Kovačević.

Istovremeno, Apelacioni sud uvažio je žalbu branilaca Lazara Rađenovića i smanjio kaznu.

Tako je Rađenović za krivično djelo zloupotreba službenog položaja osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, dok je za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija osuđen na tri mjeseca.

XS
SM
MD
LG