Dostupni linkovi

Delegacija PS NATO u posjeti Skupštini Srbije


Dragan Šormaz, predstavnik Srbije za saradnju sa NATO - om
Dragan Šormaz, predstavnik Srbije za saradnju sa NATO - om

Potpredsjednik Skupštine Srbije Igor Bečić i šef stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini (PS) NATO Dragan Šormaz razgovarali su danas sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbjednosti PS NATO.

Bečić je rekao da Srbija kao vojno neutralna država, koja ne teži članstvu u NATO, želi da unaprijedi partnersku saradnju u okviru raspoloživih mehanizama Partnerstva za mir, odnosno da bude pouzdan, odgovoran i predvidljiv partner i sagovornik NATO u cilju zajedničkog doprinosa očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Predstavnik skuptine Srbije je istakao da u prilog dobroj saradnji svjedoče i česte posjete delegagacije odbora PS NATO Srbiji, a posebno današnja, s obzirom da se u sastavu delegacije nalaze parlamentarci iz 16 država članica i pridruženih članica NATO.

Potpredsjednik Parlamentarne skupštine NATO Lord Džopling (Lord Jopling) zahvalio se na dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ponovo posjeti Srbiju i razovara sa njinim parlamentarcima.

Potpredsjednik Džoplin zahvalio je Skupštini što je oragnizovala razgovore delegacije NATO i parlamentaraca i izrazio nadu da će razgovori koji slijede biti konstruktivni i da će dorineti uspostavljanju kvalitetnije i produktivnije saradanje, navodi se u saopštenju.

Delegacija NATO u posjeti je Srbiji samo par sedmica nakon što je potpisan sporazum o saradnji Alijanse i Srbije, i u isto vrijeme kada se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nalazi u službenoj posjeti Moskvi, gdje će se susresti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

XS
SM
MD
LG