Dostupni linkovi

Vucić obilazi poplavljena područja oko Čačaka


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas oko 14 sati u Preljnu nakon vijesti da je to mjesto u blizini Čačka popljavljeno, a jedan broj građana evakusain.

Vućičić je obišao najkritičnija mjesta i za utorak najavio hitnu sjednicu vlade i pomoć ugroženim područjima.

Premijer je građanima poručio da neće da daje lažna obećanja, ali da će vlada pomoći koliko može.

"Neću da vam dajem lažna obećanja, ali pomoći ćemo koliko možemo. Nama ostaje da brzo rješavamo problem i da vidimo da svaka kuća bude zadovoljna. Da koliko od sutra krenu opštinske komisije zajedno sa vladinim komisijama i da nadoknađuju štetu", rekao je Vučić.

Navodeći da je kroz poplave prošao i prije dve godine, Vučić je rekao da je preksinoć nadležne pitao da li je sve u redu i da su mu oni poručili da jeste.

"Kroz ovo sam prošao i pre dve godine. Ne možete da uradite sve. Najradije bi sad direktore... ne znam šta uradio sa njima. Pitam ih preksinoć da li je sve u redu.. i sve je u redu, koga god da pitam, zato što ne mogu da predvide da će Čemernica da ide metar i trideset više", rekao je Vučić.

Rijeka Čemernica se izlila iz korita jutros i poplavila oko 500 domaćinstava u Konjevicima i Preljinskoj Baluzi, a do sad je evakuisano 420 ljudi.

Vučić je rekao da će se ustanoviti gdje je bilo propusta sa desne strane rijeke Čemernice, ali je dodao da sa leve strane "baš ništa nisu mogli da urade".

"Sad se postavlja pitanje možemo li da pomognemo i da to nadoknadimo.I ja vam kazem pomoći ćemo, nadoknadićemo", poručio je Vučić.

XS
SM
MD
LG