Dostupni linkovi

SNS i DS predali izborne liste


Izbornu listu za vanredne parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 24. aprila, Republičkoj izbornoj komisiji rano jutros predali su Demokratska stranka i njeni koalicioni partneri. Oni na izbore izlaze pod nazivom "Za pravednu Srbiju", a nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić, koji je izjavio da će „građani Srbije izaći na izbore i da će to biti čin odbrane njihovog samopoštovanja i dostojanstva“.

Na listi "Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka" su, pored DS-a, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Listu kandidata za poslanike je prethodno, u subotu, RIK-u predala Srpska napredna stranka, a nosilac i prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić. Izbornu kampanju počinju u nedelju mitingom na centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Funkcionerka SNS-a Maja Gojković poručila je da su ovo veoma važni izbori jer građani biraju u kakvoj će Srbiji živeti 2020.

Na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", pored naprednjaka, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DSS.

Naprednjaci su prva partija koja je predala izbornu listu i biće prvi na glasačkom listiću.

XS
SM
MD
LG