Dostupni linkovi

Za dva dana u Srbiju iz Makedonije ušlo 428 izbjeglica


Preševo
Preševo

Prema podacima UNHCR-a u posljednja dva dana u Srbiji je registrovano 428 izbjeglica koje su kod Preševa prešle srpsko-makedonsku granicu i registrovani su u Prihvatnom centru u Preševu.

Sve izbjeglice su u četvrtak preko Makedonije ušle u Srbiju. U srijedu nije bilo prelaska izbjeglica sa Bliskog istoka na granici Makedonije i Srbije, a nove izbjeglice registrovane su na granici sa Bugarskom koju je prešlo 16 izbjeglica, državljana Iraka.

U srijedu, 2. marta je 482 izbjeglice iz prihvatnih centara kod Šida vozom nastavilo put preko Hrvatske ka zemaljama EU.

Hrvatske vlasti nijesu dozvolile prolazak granice za 57 izbjeglica iz Sirije i 73 izbjeglice iz Iraka koje su prethodno registrovane u Makedoniji i Grčkoj.

U prihvatnom centru u Šidu se nalazi oko 350 izbjeglica, među kojima su oni kojima hrvatske vlasti nisu dozvolile prolazak, koji mogu da zatraže azil u Srbiji ili da se vrate u zemlje porijekla, dok se u Prihvatnom centru u Preševu nalazi više od 600 izbjeglica koje su u prethodnim danima vraćene sa hrvatske granice.

XS
SM
MD
LG