Dostupni linkovi

Bivši predsjednik minhenskog Bayerna na slobodi


Zatvor Landsberg
Zatvor Landsberg

Bivši predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness, koji je osuđen zbog porezne prijevare, od ponedjeljka je na uvjetnoj slobodi, obavijestilo je bavarsko Ministarstvo pravosuđa.

Uli Hoeness je odslužio polovicu, odnosno 21 mjesec kazne koja iznosi tri i pol godine i koju je počeo služiti u martu 2014. godine.

Bivši predsjednik Bayerna je od početka 2015. uživao poluslobodni režim koji ga je obvezivao da u zatvoru provede samo noć i od tada se bavio mladim momčadima Bayerna.

Neizbježna figura u njemačkom nogometu najprije kao igrač a potom i kao jedan od čelnih ljudi kluba, Hoeness je prioglašen krivim jer je zatajio njemačkoj poreznoj upravi 28,5 milijuna eura burzovnih prihoda iz Švicarske nakon čega je zatvoren u zatvoru Landsberg u Bavarskoj.

Prvo javno pojavljivanje nakon izlaska na slobodu za Hoenessa bit će 13. marta u Moenchengladbachu gdje će sudjelovati na svečanosti u čast bivšeg trenera Juppa Heynckesa koji je s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo, njemački Kup i Ligu prvaka 2013.

XS
SM
MD
LG