Dostupni linkovi

Priboj: Stradao radnik u požaru


Požar u magacinu firme Poliester cevi u Priboju
Požar u magacinu firme Poliester cevi u Priboju

U požaru koji je u petak popodne zahvatio magacin firme „Poliester cevi“ jedan radnik je nastradao. U magacinu je bilo uskladišteno oko 50 tona industrijske smole, rastvarača i acetona.

„Požar se desio na magacinu u krugu preduzeća, i zahvatio je objekat magacina koji je izgoreo. Odmah su na mesto požara upućene vatrogasne spasilačke ekipe iz Priboja i Prijepolja. Požar je lokalizovan i sprečeno je širenje na susedne objekte i visoko naponske vodove koji prolaze pored objekta na kome je izbio požar. Kompletan magacin je usled eksplozije i požara uništen, kao i zapaljive materije koje su se nalazile u magacinu a služile su za proizvodnju poliesterskih cevi“, potvrdio je za RSE Goran Posrkača, načelnik Odeljenja iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Materijalna šteta i uzroci požara naknadno će biti utvrdjeni a na lice mesta odmah je izašo javni tužilac. Ekološki inspektori uzeli su uzorke vode iz reke Lim, nizvodno od pogona, a najavljen je dolazak inspekcije koja će utvrditi i zagadjenost vazduha u Priboju.

Preduzeće „Poliester cevi“ veliki deo proizvodnog programa, filtera, cevi, buradi opreme za posebne namene, izvozilo je i na zapadnoevropsko tržište.

XS
SM
MD
LG