Dostupni linkovi

Dačić: Neizvesno je kada će stići tela naših državljana


 Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar vansjkih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nije sigurno kada će avion sa tijelima poginulih službenika ambasade u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića poletjeti uz Tripolija.

"Još nismo sigurni kad će avion sa telima naših službenika poleteti, jer i u ovakvim sitaucijama postoje procedure koje su nama nejasne i gde nismo mogli da dobijemo dozvolu da naš avion sleti, ili da libijski poleti", rekao je Dačić novinarima, nakon upisivanja u knjigu žalosti u Ministarstvu vanjskih poslova u Beogradu.

"Čekaćemo još malo na odgovor, potom ćemo prebaciti tela preko Tunisa", izjavio je on.

"Dozvolu još nismo dobili, šta će biti do kraja ne znamo ni sami. Učinićemo sve što možemo da tela vratimo porodicama", rekao je on.

Dačić je ponovio kako je Srbija iz Washingtona dobila uvjeravanja da nisu znali da se na bombradiranoj lokaciji nalaze civili, državljani Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije kako je Srbija od američke CIA-e dobila neformalan odgovor da nisu znali da na toj lokaciji ima civila, ali je kazao kako će tražiti odgovor u službenoj formi.

XS
SM
MD
LG