Dostupni linkovi

Ivanić: Usvojeni mehanizam koordinacije nije protiv RS


Mladen Ivanić
Mladen Ivanić

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da u mehanizmu koordinacije BiH u pregovorima s Evropskom unijom nije učinjeno ništa protiv Republike Srpske (RS), ističući da je jasna pozicija Vlade RS u donošenju odluka i da nijedan nivo vlasti nikome ne može nametati svoje stavove.

Ivanić, koji je i počasni predsednik Partije demokratskog progresa (PDP), rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da ne razume zašto vlasti RS ne krenu u dijalog o mehanizmu koordinacije, s obzirom da sada vlada ovog entiteta do sada zvanično nije dostavila nijednu primedbu.

On je rekao da je uveren da će Vlada RS ipak učestvovati u radnim telima mehanizma koordinacije, dodavši da je i ranije bilo sličnih situacija, odnosno da je Vlada RS prvo odbijala saradnju, a potom pristajala na nju.

Ivanić je dodao da su pred BiH sada značajne obaveze, koje, pre svega, podrazumevaju zajedničko delovanje različitih nivoa vlasti prema Briselu kroz mehanizam koordinacije i delovanje u korist gradjana.

Ivanić, koji je srpski član Predsedništva BiH, naveo je da je kao i Savet ministara BiH, spreman da saradjuje sa Vladom RS.

XS
SM
MD
LG