Dostupni linkovi

Dačić: Oteti Srbi u Libiji najverovatnije ubijeni u vazdušnim napadima SAD


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da još nije potvrđena informacija da su srpski državljani - vezista u srpskoj ambasadi u Libiji Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, koji su oteti krajem prošle godine, ubijeni u vazdušnim napadima američkih snaga protiv Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), ali da je ta vest najverovatnije tačna.

Dodaje da su porodice otetih državljana obaveštene o najverovatnijoj pogibiji.

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, poginuli su u američkim vazdušnim napadima na baze IDIL-a kod libijskog gradu Sabrata, a čeka se zvanična potvrda libijskih organa i identifikacija, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Na žalost, mi smo juče popodne dobili informacije da je u tom napadu nastradalo više stranih državljana, među kojima su i dvoje službenika naše ambasade", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

"Informacija još nije zvanično potvrđena od libijskih organa. Očekuje se identifikacija, ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo, ali smo dobili fotografije koje jasno ukazuju da je ta informacija najverovatnije tačna", rekao je Dačić, navodeći da je Pentagon u petak uveče saopštio da su vazdušne snage izvršile napad u Libiji na ciljeve koji predstavljaju pretnju za SAD.

XS
SM
MD
LG