Dostupni linkovi

logo-print

Mustafa oštro reagirao na presudu suda u Nišu


Isa Mustafa

Isa Mustafa

Premijer Kosova, Isa Mustafa, izjavio je na sjednici vlade da ni jedan srpski sud nema ovlašćenja da donosi presude za građane Kosova, kao što je ona o kažnjavanju osmorice bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

„U ime vlade reagiramo protiv sudske farse na kojoj su kažnjeni osmorica pripadnika Brigade 138 OVK. Bivši rukovodioci ove brigade, sada poslanici u Skupštini Kosova, Anton Ćuni i Rustem Beriša, kao i šestorica njihovih suboraca, Džafer Gaši, Demus Gacaferi, Dem Maljoku, Agon Isufi, Rabit Alija i Šićeri Maljoku, kažnjeni su u odsustvu od strane jednog suda u Nišu“, kazao je on, dodajući da su borci OVK-a vodili oslobodilački rat, poštujući ratne zakone.

Mustafa je dodao da će vlada Kosova upoznati međunarodne partnere sa ovom tendencijom i tražiće da se izvrši pritisak prema Srbiji kako bi prekinula ovakve “sudske farse“.

Viši sud u Nišu u srijeduje na po 15 godina zatvora osudio pripadnike bivše OVK zbog oružanih napada na vojnike Vojske Jugoslavije krajem ljeta i početkom jeseni 1998.

XS
SM
MD
LG