Dostupni linkovi

Frljić: Hrvatska vlada opasnih namjera


Oliver Frljić,
Oliver Frljić,

Vladajući saborski zastupnici u srijedu su se žestoko obrušili na riječki HNK Ivana pl. Zajca, koji je za 2013. dobio negativno mišljenje Ureda za reviziju, a HDZ je prozvao SDP-ovu vlast u Rijeci da je tadašnju intendanticu "nagradila" ekonomskim beneficijama, dok su za njezina nasljednika Olivera Frljića rekli da priželjkuje povratak Jugoslavije i komunizma

Prednjačila je Ines Strenja Linić iz Mosta koja je najavila da će saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu predložiti saslušanje Frljića, kako bi se vidjelo postoji li napredak u izvršavanju preporuka revizora.

"Jer, ako nema značajnijeg iskoraka, a on je znao za negativno mišljenje i trend koji se nastavlja, treba razmišljati o novoj upravi kazališta", rekla je Strenja Linić.

Zbog njezinog istupa oglasili su se čelni ljudi riječkog HNK Oliver Frljić i Marin Blažević.

"Nalazi Državne revizije, koji su otkrili poražavajuće rezultate poslovanja riječkog Kazališta, odnose se na kalendarsku godinu 2013. Nova uprava je započela s radom 1. 9. 2014, pa ni na koji način ne može biti odgovorna za financijske dubioze i nezakonitosti u poslovanju u 2013. godini. Za takav zaključak bilo bi dovoljno položiti test iz matematike u prvom razredu osnovne škole" kaže se izmedju ostaloga u saopćenju.

Ovi napadi nisu slučajni, rekao je Frljić podsjećajući da je lov na neistomišljenike počeo pismom koje je predsjednica Hrvatske uputila kao odgovor Miloradu Pupovcu .

"Ovo je vlada opasnih namjera, već sam to nekoliko puta rekao, a ova sjednica Sabora mi to potvrdjuje" kazao je Frljić.

XS
SM
MD
LG