Dostupni linkovi

Jahajaga razgovarala sa šefom Komiteta za spoljnu politiku SAD


Senator Bob Korker (L) i Atifete Jahjaga
Senator Bob Korker (L) i Atifete Jahjaga

Predsednica Kosova, Atifete Jahjaga, sastala se sa predsedavajućim Komiteta za spoljnu politiku američkog Senata, Bobom Korkerom.

Teme razgovora bile su aktuelna dešavanja na Kosovu i u regionu, proces euroatlanskih integracija Kosova, regionalna saradnja i produbljivanje odnosa između Kosova i SAD-a, saopšteno je iz ureda predsednice.

Jahjaga je Korekru izrazila zahvalnost na pruženoj podršci SAD-a, navodeći da je Kosovo uspješna, zajednička priča njenih institucija i građana.

Ona je dodala da Kosovo konsoliduje svoju unutrašnju demokratiju i međunarodno predstavljanje i ostaje faktor mira, stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa sa svim državama regije.

Senator Korker sastao se nakon Jahjage i sa premijerom Isom Mustafom, koji je izjavio da je Vlada Kosova posvećena dijalogu unitar institucija, ostavljajući po strani oblike nasilja koji se koriste za političke svrhe.

Kako je saopšteno iz Vlade, senator Korker je visoko ocenio dostignuća Kosova poslednjih godina, kao i odlučnost Vlade na unapređenju razvoja i demokratskih procesa u zemlji.

XS
SM
MD
LG