Dostupni linkovi

Nikolić: Podržaću SNS na izborima


Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić
Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će na predstojećim parlamentarnim izborima podržati listu Srpske napredne stranke (SNS) i ukazao da bi SNS trebalo dobro da razmisli o tome da li je mudro da nakon izbora sama formira vladu.

"SNS je ta koja će odlučiti hoće li posle vanrednih parlamentarnih izbora praviti vlast sama, ukoliko to bude mogla, ili će ići u koalicije. Ali, pitanje je da li je uopšte mudro da, u ovom vremenu, jedina snosi odgovornost za sve teške državne odluke", kazao je Nikolić za izdanje Večernjih novosti od četvrtka.

Predsednik Srbije rekao je da će sve političke kombinacije doći će na "dnevni red" tek kada se završe izbori i kada budu poznati rezultati.

"Mislim da i rukovodstvo SNS treba dobro da razmisli da li je pametno u ovom trenutku da sve ostale stranke potisnu u opoziciju i tako ih praktično okrenu protiv sebe. I to je tema za analizu", kazao je Nikolić.

Upitan o sukobima naprednjaka sa aktuelnim koalicionim partnerima Socijalističkom partijom Srbije, Nikolić je ocenio da su čarke u predizbornom periodu i kampanji uobičajene, jer kad počne kampanja, tada, kako je naveo, prestaju koalicije.

"Dakle, i ove čarke i razmirice su uobičajene", kazao je Nikolić.

On je dodao i da će podržati predizbornu listu SNS i da joj želi pobedu.

"Ne samo što ću podržati nego ću i pomoći koliko budem mogao. Nema niko bolji na političkoj sceni", kazao je Nikolić.

XS
SM
MD
LG