Dostupni linkovi

Vlada RS : Zvizdić iznio niz neistina


Zgrada Vlade RS
Zgrada Vlade RS

Vlada RS saopćila je da ne podržava obrazloženje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH kako je mehanizam koordinacije usvojen u suglasnosti sa entitetskim vlastima.

‘’Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je danas iznio niz neistina o pitanju novog Prijedloga odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, koji je Vijeće ministara, kao kakva grupa ilegalaca tokom Drugog svjetskog rata, usvojio na, kako reče predsjedavajući, posebnoj sjednici 26. januara 2016. godine, saopćeno je danas iz Vlade Republike Srpske.

U saopćenju se navodi da je predsjedavajući Zvizdić sve učesnike nedavno održanog sastanka, uključujući i dva entitetska premijera, doveo u zabludu, dogovarajući konačne konsultacije o Prijedlogu odluke u narednim danima, pri tome skrivajući činjenicu da je Vijeće ministara isti taj prijedlog odluke već usvojio.

Dakle, predsjedavajući Zvizdić je od Vlade Republike Srpske tražio mišljenje i komentare, iako nikada nije iskreno imao namjeru da se s Vladom Republike Srpske o ovom pitanju i konsultuje, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG