Dostupni linkovi

Vučić potpisao predlog za smenu Gašića


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića i uputio ga Narodnoj skupštini, potvrđeno je u njegovom kabinetu.

Očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je zakazano za ponedeljak.

Vučić je sa tim upoznao članove Vlade na današnjoj sednici.

Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.

Posle predloga premijera Aleksandra Vučića za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašić, danas je u parlament stigao i zahtev vlade za održavanje vanredne sednice sa tom tačkom dnevnog reda, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednice Skupštine Srbije.

Predsednica parlamenta će pri kraju sednice, koja je zakazana za ponedeljak, 1. februara, sazvati novu sednicu, tako da će se razrešenje ministra Gašića naći na prvoj narednoj sednici, što je u skladu sa zakonskim propisima i Poslovnikom o radu parlamenta, kažu u kabinetu.

Vučić je juče uputio zahtev da se vanredno zasedanje održi 5. februara. Podsećamo, premijer Vučić juče je izjavio je da će smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

"Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku... Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića", najavio je Vučić u izjavi novinarima.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj". To je izazvalo proteste novinara širom Srbije, koji su zahtevali da VUčić ispuni obećanje i smeni Gašića.

XS
SM
MD
LG