Dostupni linkovi

Vučić: Na lokalne i pokrajinske izbore samostalno


Sa sastanka SNS i SPS
Sa sastanka SNS i SPS

Premijer Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS), da će stranke vladajuće koalicije na republičkom nivou na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer "nemaju potrebe da prave predizborne koalicije".

"Naše stranke nemaju potrebu da prave predizborne koalicije već će svaka stranka izaći sa svojim izbornim programom pred građane, a posle toga ćemo, pretpostavljam, u najvećem broju opština, u zavisnosti od rezultata, da vidimo da li ćemo moći da formiramo koalicije", rekao je Vučić nakon sastanka sa predstavnicima SPS, Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Vučić je dodao da je na današnjem sastanku bilo riječi o planovima i usaglašenosti ideja o budućnosti Srbije, o sprovođenju ekonomskih i političkih reformi.

On je, takođe, rekao da je dogovoren nastavak politike približavanja Evropskoj uniji, uz održavanje dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom.

"Pričali smo i o republičkim izborima. Ja sam, kao premijer, rekao da bih voleo da ih izbjegnemo, ali da to zavisi i od atmosfere u društvu i drugih okolnosti. Kada vidite da se neko ne bavi ničim drugim nego lažima, onda ne možete nekada drugačije da odgovorite", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG