Dostupni linkovi

Vučić: Skoro cijela vlada na Danu RS


Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u Beogradu 22. decembra 2015.
Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u Beogradu 22. decembra 2015.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će gotovo cijela srpska vlada prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske 9. januara.

Vučić je, poslije sastanka s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kojem je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavio da će u 2016. godini biti organizovan zajednički skup na kojem će učestvovati predstavnici vlada Srbije i bh.entiteta RS ali i građani, povodom 75 godina od osnivanja logora Jasenovac.

"Imaćemo i bezbroj manifestacija tim povodom i sve će biti zajedničke. To je logor u kojem je najveći broj pripadnika našeg naroda stradao kroz istoriju, to naš narod mora da zna i da razumije i da uvjek, gledajući u budućnost, zna šta nam se dogodilo u prošlosti, kao i da to otrgnemo od zaborava, ćutanja, istorijskih falsifikata i neistina", rekao je Vučić.

On je dodao da je bilo riječi i o svim važnim političkim temama o potencijalnom održavanju referenduma o sudovima i tužilaštvima, o političkim tenzijama u Bosni i Hercegovini, kao i o drugim pitajnima, kao i da je Dodiku predstavljena sitaucija u Srbiji.

"Mi smo zadovoljni našom saradnjom i uvjereni da ta saradnja uvjek može i uvjek mora da bude još bolja, ali smo je konkretizovali i ovi konkretni projekti o kojima sam govorio, u infrastrukturi, oblasti kulture i prosvete i istorije i mnogi drugi, dobro govore o našim odnosima i našoj saradnji u budućnosti", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija u svakom trenutku ima zadatak da u skladu sa Dejtonskim sporazumom obavlja svoju ulogu i da će to uvek i činiti, trudeći se i pokušavajući da u potpunosti sačuva regionalni mir i stabilnost.

XS
SM
MD
LG