Dostupni linkovi

Saudijski princ: Tramp je sramota za celu Ameriku


Saudijski milijarder i član kraljevske porodice, princ Valid bin Talal izjavio je danas da je američki milijarder i kandidat za predsedničku nominaciju američkih republikanaca Donald Tramp "sramota za celu Ameriku" i da bi trebalo da se povuče iz predizborne kampanje.

Princ Valid, koji je na čelu grupe Kingdom Holding, koja posluje i sa američkim bankarskim gigantom Sitigrup, reagovao je na kontroverzne Trampove izjave o zabrani ulaska muslimanima u SAD u slučaju da postane američki predsednik."Gospodine Tramp, Vi ste sramota, ne samo za Republikansku partiju, već za celu Ameriku", naveo je saudijski princ na Tviteru.

"Bolje da se povučete iz predsedničke trke, jer nikada nećete pobediti na izborima", dodao je Valid, nećak saudijskog kralja Salmana, koji se zalaže za strogu primenu islama u zemlji.

Tramp je odmah odgovorio saudijskom princu, rekavši da je on "glup".

"Glupi princ Valid želi da kontroliše naše američke političare očevim novcem. To neće moći kad budem izabran", odgovorio je Tramp na Tviteru.

Kompanija Kingdom Holding ima akcije u Evro Dizniju, u kompanijama poput lanca hotela "Four Seasons", banke Sitigrup i medijske grupe Njuz korporejšen (News Corporation). Saudijski princ je drugi najveći akcionar društvene Tviter.

XS
SM
MD
LG