Dostupni linkovi

Adrija medija grupa najavila krivičnu prijavu protiv Stefanovića


Adrija medija grupa (AMG) najavila je večeras da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih u tom ministarstvu zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa.

Ta kompanija je najoštrije osudila odluku MUP-a Srbije da Višem javnom tužilaštvu dostavi krivičnu prijavu protiv vlasnika AMG Aleksandra Rodića i glavnog urednika dnevnog lista "Kurir" Milana Ladjevića zbog podstrekivanja na lažno prijavljivanje.

"To je samo produžetak kreiranja atmosfere koja je postojala devedesetih godina, kada se moglo misliti samo onako kako misli vlast. Ovakvim potezom vlast je otvoreno poručila da je u Srbiji zabranjena i kažnjiva sloboda govora", ocenila je kompanija u saopštenju.

Oni su dodali da to nije krivična prijava protiv čelnih ljudi kompanije, već protiv osnovnih ljudskih i demokratskih prava.

"To je istovremeno i krivična prijava protiv Ustava Srbije, koji u članu 46 jamči slobodu mišljenja, izražavanja, govora, pisanja, kao i člana 50, koji garantuje da u Srbiji nema cenzure", dodali su u saopštenju.

Više javno tužilaštvo saopštilo je ranije danas da u krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije protiv vlasnika lista "Kurir" Aleksandra Rodića i glavnog urednika tog lista Milana Ladjevića postoje elementi podstrekivanja na lažno prijavljivanje. To tužilaštvo je navelo da će krivična prijava biti dostavljena Osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje.

XS
SM
MD
LG