Dostupni linkovi

Uživo: Crna Gora pozvana u NATO, korak ka stabilnosti Balkana

- Ministri spoljnih poslova NATO konsenzusom odlučili da upute poziv Crnoj Gori za pristupanje Severnoatlanskom savezu;

- Zajednička je ocena da je Crna Gora napredovala u ključnim reformama vladavine zakona i modernizaciji sektora bezbednosti;

- Pozivom Crnoj Gori NATO potvrdio politiku "otvorenih vrata" za balkanske i druge zemlje koje žele članstvo u Alijansi, bez obzira na protivljenje Rusije;

- Posljednje proširenje NATO-a bilo je 2009., kada su se Alijansi pridružili Albanija i Hrvatska;

16:44 2.12.2015.

Zaključujemo live blog o odluci NATO saveza da uputi Crnoj Gori pozivnicu za pristupanje u Severnoatlanski savez. Ostale informacije o ovom događaju, analize stručnjaka i reakcije iz regiona i sveta naći ćete na našoj web stranici.

Hvala vam što ste bili uz nas.

16:40 2.12.2015.

Parlament Crne Gore sjutra o NATO-u

Sjednica crnogorskog parlamenta, posvećena pozivu za članstvo u NATO, biće održana sjutra na Cetinju. Na zasjedanju će govoriti generalni sekretar Parlamentarne Skupštine NATO-a David Hobs, a posebnoj sjednici, pored poslanika, prisustvovaće predstavnici vlasti, diplomatskog kora, civilnog društva i medija.

16:30 2.12.2015.

Poslanici Skupštine Srbije su, povodom poziva NATO-a Crnoj Gori za pregovore o članstvu, ocenili da Srbija treba da bude vojno neutralna. Međutim, isto tako su naveli da Srbija u okviru neutralnosti treba da unapredi saradnju sa Alijansom.

16:24 2.12.2015.

Pusić: Zemlja na važnom položaju


Ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić čestitala je Crnoj Gori na pozivnici za članstvo u NATO-u. Crna Gora je mala zemlja na vrlo važnom geostrateškom položaju, važna ne samo za sigurnost jugoistoka Europe, nego i jadransko-jonskog bazena, kazala je Pusić. Napomenula je da članstvo u euroatlantskim integracijama država u našem dijelu Europe nije samo pitanje sigurnosti, nego i pitanje izgradnje institucija države.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG