Dostupni linkovi

DF planira miting u Podgorici krajem novembra


Protestni miting u organizaciji Demokratskog fronta biće održan krajem novembra u Podgorici, saznaje Pobjeda od više izvora iz DF-a.

Iako lideri Fronta to ne žele javno da saopšte, ključni cilj je da veliki miting bude održan uoči odluke ministara vanjskih poslova država članica NATO-a u Briselu 1. decembra kada bi trebalo da bude donijeta odluka o pozivu Crnoj Gori.

„Prema našim internim planovima, miting bi trebalo da bude održan u subotu, 28. ili nedjelju, 29. novembra. To su vjerovatni datumi velikog narodnog protesta u glavnom gradu“, rekao je izvor Pobjede iz DF-a.

Prije završnog mitinga u Podgorici, na kojem će biti ponovljeni zahtjevi sa skupa 24. oktobra, planirano je održavanje nekoliko protestnih šetnji širom Crne Gore od kojih su dvije već zakazane: u Beranama u četvrtak, 5. novembra, i u Baru u subotu, 7. novembra.

„Cilj je da na taj način „podignemo" infrastrukturu kako bi spremno dočekali miting u Podgorici", rekao je izvor Pobjede iz DF-a navodeći da su šetnje bolja varijanta od skupova u zatvorenim prostorima kakav je bio u Herceg Novom.

XS
SM
MD
LG