Dostupni linkovi

Nova hapšenja u Budvi


Bivša šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, inače strina visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovića, i još nekoliko osoba uhapšeno je jutros zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja na organizaovan način, prenosi Radio Antena M.

Ovo je treći član Marovićeve porodice koji je uhapšen u posljenje vrijeme.Prije toga je hapšen njegov brat Dragan Marović, a nedavno i njegova kćer Milena Marović Bogadnović.

Po nalogu Specijalnog državnog tužioca rano jutros u Budvi uhapšeno je više osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, prilikom prodaje kupoprodajnog državnog zemljišta, u selu Prijevor, iznad Jaza, oštetili opštinski budžet za skoro dva miliona eura.

Pobjeda je danas objavila da je Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije izuzelo iz Automoto društva Budva dokumentaciju zbog sumnje da je nekoliko osoba zloupotrijebilo službeni položaj prilikom kupoprodaje državnog zemljišta u selu Prijevor iznad Jaza. Šteta za opštinski budžet je skoro dva miliona eura.

Istragom Specijalnog tužilaštva će biti obuhvaćeni svi direktno ili indirektno povezani sa ovim poslom: bivši predsjednici opštine Budva Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, Igor Trnski, Miodrag Mitrović i Milka Lazarević, piše Pobjeda.

Šteta za opštinski budžet je, kako se može zaključiti iz prikupljene dokumentacije, nastala 2008. godine kada je donijeta odluka da se NVO AMD Budva proda neurbanizovano zemljište u Prijevoru (26.000 kvadrata).

P Ukoliko se istragom potvrdi da je bilo nezakonitosti i štete po opštinski budžet, a sve je urađeno u vremenu dok je prvi čovjek Budve bio Rajko Kuljača, to bi moglo da uzdrma njegov status svjedoka saradnika u procesu "TQ Plaza i Jaz", piše današnja Pobjeda.

XS
SM
MD
LG