Dostupni linkovi

Zrenjanin: Pomoć i šetnja solidarnosti za migrante


Aktivisti zrenjaninskih organizacija civilnog društva najavili su danas da će u subotu, 29. avgusta, krenuti na pešačku turu od tog grada do Kanjiže, dugu 90 kilometara, kako bi predali pomoć izbeglicama sa Bliskog istoka koje prolaze kroz Srbiju.

Predstavnik Panonske aktivističke organizacije (PAOR) Srđan Papić Đurić rekao je za novosadski O radio da su se građani u velikom broju odazvali da pomognu izbeglicama, uprkos lošem raspoloženju koje vlada prema njima, posebno na društvenim mrežama.

"Trudimo se ignorišemo te loše komentare, jer su oni sporadični, ali je problem u tome što oni mogu na trenutak da odvrate pažnju od važnih tema, kakva je pomoć tim unesrećenim ljudima, čak i kod onih koji sve ovo samo posmatraju", kazao je Papić Đurić.

Pored toga što aktivisti već šest dana prikupljaju pomoć po naseljima, Zrenjaninci potrepštine mogu doneti i u Kulturni centar Alternativa, u Udruženje "Skaska" i Centar za razvoj savremenih veština, a potrebni su konzervirana hrana, odeća, kamp oprema, igračke, sveske i bojice za decu i sredstva za ličnu higijenu.

Tokom šetnje zrenjaninskim ulicama, aktivisti u ručnim kolicima prikupljaju pomoć pozivajući građane preko megafona i letaka da se pridruže akciji koja će trajati do petka.

Akciju prikupljanja pomoći za izbeglice pokrenule su organizacije PAOR, Udruženje "Skaska", Centar za decu i mlade "Maštalište" i Udruženje za radna prava žena "Roza".

XS
SM
MD
LG