Dostupni linkovi

Čović u petak u Mostaru sa Dodikom, u subotu sa Radončićem


Na današnjem druženju s novinarima predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je susrete s Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem u petak odnosno subotu.

Čović je rekao da s Dodikom ne bi trebao razgovarati o ulasku SNSD-a u vlast na nivou Federacije BiH i Vijeća ministara BiH.Naglasio je da će sastanak s Dodikom iskoristiti za jačanje prijateljskih i korektnih odnosa pred predstojeće važne reforme.

Čović je u narednom periodu najavio nastavak razgovora o formiranju stabilne većine u Federaciji BiH koja ne bi bila na klimavim nogama.

Od teških političkih reformi Čović je najavio izmjenu Izbornog zakona BiH jer su za oktobar sljedeće godine planirani lokalni izbori.

Prije sastanaka s Dodikom i Radončićem Čović je najavio sastanak s Bakirom Izetbegovićem s kojim će razgovarati o formiranju nove koalicije u FBiH, ali i o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Od vanjskopolitičkih aktivnosti Čović je najavio konferenciju u Beču, potpisivanje sporazuma o granici s Crnom Gorom, sastanak s najvišim zvaničnicima EU, ali i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

XS
SM
MD
LG