Dostupni linkovi

Čelnici Budve ostaju u pritvoru odlučio sud


Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici odlučilo je danas da sadašnji i bivši funkcioneri Opštine Budva, Lazar Rađenović, Dragan Marović, Aleksandar Tičić, Milenko Medigović, te službenici Novak Klisić i Miodrag Samardžić, ostanu u pritvoru.

Viši sud u Podgorici je u predmet protiv okrivljenih, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, donio rješenje kojim je odbio kao neosnovane žalbe izjavljene protiv rješenja sudije za istragu, kojim je okrivljenima Marović Draganu, Rađenović Lazaru, Tičić Aleksandru, Medigović Milenku, Klisić Novaku i Pavlović Đorđu određen pritvor, a okrivljenom Bojanić Goranu određena mjera nadzora", saopštio je Visi sud.

U Specijalnom tužilaštvu povodom ovog slučaja počela su saslušanja svjedoka. Budvanskim funkcionerima sudija za istragu Radomir Ivanović 15. avgusta odredio je pritvor do 30 dana.

Izvršni direktor "Trejd junika" Goran Bojanić tada je pušten je da se brani sa slobode, jer nije bilo osnova da mu se odredi pritvor. Njegovom kolegi Đorđu Pavloviću izrečena je mjera nadzora.

Menadžerka opštine Budva Milena Marović-Bogdanović, glavna administratorka Snežana Šćepanović i službenice Dragica Popović, Danijela Marotić i Milojka Kovačević puštene su da se brane sa slobode, nakon što je u policiju stiglo rješenje iz Tužilaštva u kojem za njih nije tražen pritvor.

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača dobio je status svjedoka saradnika i on je pušten na slobodu, a pojedini izvori kažu i da mu je dodijeljeno obezbjeđenje.

Među osumnjičenima je i opštinski službenik Miodrag Samardžić, koji je na odmoru u jednoj državi u okruženju, tako da će on biti ispitan kada se vrati.

Tužilaštvo Budvane tereti da su postali članovi kriminalne grupe koja je djelovala duže vrijeme i da su kao kriminalna organizacija oštetili gradsku kasu za više od deset miliona eura.

XS
SM
MD
LG